Ревизирай и конектора на моторчето и ако не се оправи ще трябва да мериш дали излизат коректно напреженията от ръчката. Може и в нея да е проблемът.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Ванка,понеже си написал за сензора "както с него,така и без него" - какво ще рече без него? Вадиш му буксата или го спираш софтуерно ,или и двете?
Да не е от ръчката вътре,щом не реагират чистачките и при разместване на позициите за степените ...
ПС....а то Екото е споменал ръчката,аз докато се натутам,тука с един памперсLast edited by undy; d.m.y г., 13:53.156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
-
Иво, на ръчката за чистачките, накрая, има една врътка. Тя има 3 деления. Когато ръчката за чистачките ми е пусната веднъж надолу, без да е включена врътката накрая, чистачките работят на първа степен, т.е. с най-дълъг интервал. като я пуснеш да прещрака 2 пъти надолу, интервала става по-къс, демек чистачките минават по-често. При три щраквания, в най-долно положение на ръчката, интервалите са най-къси, демек, голям дъжд, чистачките са най-бързи. Дотук сензора за дъжд не играе./При коректно работеща система /
Когато бутнеш ръчката веднъж надолу и завъртиш врътката в края й веднъж, сензора почва да управлява интервала на чистачките. Например, разминавам се с камион и той хвърля мъгла капки на предния джам, сензора отчита веднага и пуска 1 такт на чистачките и аз не губя видимост. Тая джаджа накрая на ръчката има 3 степени, което според мен казва на датчика колко да е чувствителен.
Много я харесвам тази опция и на Алфата, и малко капчици да има, датчика задейства чистачките и стъклото ми винаги е чисто и не губя връзка с пътя. Карам и служебен Ситрошен С4 и датчика му за х+й не става. Почти не виждам пътя от капки по стъклото, чак тогава тръгват да работят чистачките. И няма опция за реглаж на чувствителността му.
Та искал съм да кажа, че независимо дали врътката в края на лоста е изключена или е на първо, второ или трето деление, все тая.
На сензора горе на предния джам не съм му пипал още буксите и не съм му отварял пластмасовата кутия.
Дано не е от лостчето за чистачките, че като четох Венци през кви мъки мина /VFTI/, пък аз съм бос с електриките, трябва като на малко дете да ми се обяснява...олеееAlfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553
Comment
-
Първоначално публикувано от angelovi69 Покажи съобщение....Дано не е от лостчето за чистачките, че като четох Венци през кви мъки мина /VFTI/, пък аз съм бос с електриките, трябва като на малко дете да ми се обяснява...олеее), че то си е чиста механика, която подава команди на онзи модул дето е на снимките ти. Та той, ако се е наакал, ще е по-неприятно, независимо, че изглежда добре.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Значи варианта с прецакан сензор отпада. Я виж колегата щом има толкова чарколяк се разберете и пробвай едно по едно,като почнеш от най-лесното за смяна,ако не откриеш проблема предварително на 100% ...успех156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
-
Благодаря на всички за отзивите, ще разглобя отдясно корите и ще проконтролирам и буксите на сензора, пък да видим как ще е ... Въпроса е кога ще остане време за тия дейности, тази ли, следващата година ли...?Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553
Comment
-
Първоначално публикувано от S_BANKOV Покажи съобщениеГърнетага как са?Четена ли е? Маркуча преди турбото здрав ли е? Дебитомера какво показва?
---------- Post added at 09:27 ---------- Previous post was at 09:25 ----------
Първоначално публикувано от C-e-c-o Покажи съобщениеИма ли смисъл от ЕКТО дизела на Лукойл за 1.9 JTDM 140? На места, четох че за някой двигатели не е препоръчителен "premimum" дизела заради недобро изгаряне.Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..
Comment
Comment